НОВИНИ

​Продължава изплащането на помощта от 325 лева​ на пострадалите в Хитрино

Вече 292 лица и семейства от Хитрино получиха еднократната помощ от 325 лева, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Цветан Васев, цитиран от пресцентъра на агенцията.

bnt avatar logo
от БТА
10:07, 12.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
​продължава изплащането помощта 325 лева​ пострадалите хитрино

Той и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов са в района още след първите часове на взрива в района на гара Хитрино, като съдействат за спешната организация за изплащането на тази помощ, отпускана за посрещане на най-належащите нужди на пострадалите.

Еднократната помощ се отпуска в три пункта - в дирекциите "Социално подпомагане" в Шумен и Венец и в читалището в с. Тимарево, намиращо се най-близко до Хитрино. Според предварителните разчети вече повече от половината нуждаещи се домакинства са получили помощта. Днес и до когато е нужно на тези три места социалните работници ще обработват документите на хората и по най-бързия начин ще изплащат сумите, е посочил Цветан Васев.

Всички пострадали семейства ще получат и пакети с трайни хранителни продукти по реда на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, управлявана от АСП в партньорство с Българския Червен кръст, е съобщил още Васев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени разкриха подробности за миналото на Гренландия
Учени разкриха подробности за миналото на Гренландия
Венецуела изтегля от обращение най-масовата банкнота
Венецуела изтегля от обращение най-масовата банкнота