Депутатите от Националния фронт за спасение на България свалиха политическото си доверие от председателя на Парламентарната Група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. Като мотив се посочват негови публични изявления в страната в чужбина, както и надписи на екрана на партийната телевизия „Алфа“.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни причините за разкола сред патриотите.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Решението е взето снощи, оповестено е днес, а причината - клеветническата кампания, която се проведе вчера по партийната телевизия на „Атака“, така че нещата са съвсем пресни. Единственото обяснение е може би личното желание на Сидеров да бъде първи номер, да бъде в евролистата на „Обединени патриоти“. Виждайки, че не се сбъдва неговото желание, вероятно това мотивира агресивните му нападки по мой адрес и към колегите от НФСБ.

Симеонов заяви, че ще съди Сидеров за нападките, а депутатите на НФСБ бяха категорични, че ще искат оставката му като лидер на парламентарната група още на следващия коалиционен съвет.

Сидеров: Нямах идея да се карам със Симеонов, а да сме тандем на евроизборите

Сидеров: Нямах идея да се карам със Симеонов, а да сме тандем на евроизборите

Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново. Така лидерът на "Атака"...

От своя страна в студиото на „Още от деня“, Волен Сидеров предупреди, че бъдещето на управленската коалиция не зависи от конфликта му с Валери Симеонов, а от резултатите от евровота.

Волен Сидеров, лидер на „Атака“: Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защо е важно да се явим заедно. Защото тези избори ще бъдат по важни от вътрешните парламентарни избори. Тези избори на 26 май са ключа към оцеляването на правителството, оцеляването, изкарването на мандата. Ние дали ще си разменяме реплики със Симеонов, дали си разменяме някои други нападки, това не е толкова важно, колкото как ще се представим на тези избори.
НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП

НФСБ ще поискат оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП

Депутатите от Националния фронт за спасение на България свалиха политическото доверие от председателя на Парламентарната Група на "Обединени патриоти'...

От ВМРО призоваха за обединение в името на националните интереси на България.

Искрен Веселинов, ВМРО: За нас от ВМРО е било фундаментално важно единството на патриотичните сили.И сега, когато това е постигнато, е незряло да се разрушава. Няма да влизаме в диалог, нямаме желание да взимаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че има напрежение между нашите коалиционни партньори и се надяваме събитията да са обратими.
Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори

Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори

Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори - това каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. По д...

Волен Сидеров: Трябва да помислим за радикална промяна на здравната система

Волен Сидеров: Трябва да помислим за радикална промяна на здравната система

Здравната система беше сбъркана от 1997 г. насам. Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По думите му партията има конце...

Според големия коалиционен партньор - ГЕРБ, това са вътрешни въпроси в Обединените патриоти. Иначе, заплаха за коалиционното управление няма.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Убеден съм, че всяка една от партиите от коалицията има свой ангажимент към управленската програма. Разбира се, че всичко това, което наблюдаваме и ставаме свидетели в кратки срокове, ни притеснява и нас. Но нека да кажа,че не бих искал да а коментирам чрез медиите онова, което се случва в „Обединени патриоти“.

Днес нито един от депутатите на „Атака“ не дойде в парламента.