Продължава конференцията по сигурността в Мюнхен, в която участва и премиерът Бойко Борисов. Днес той ще има двустранни срещи с европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер.

Повече подробности вижте от специалния ни пратеник Ирина Цонева.

По-рано доброто сътрудничество между европейската служба за борба с престъпността и българските служби за сигурност беше акцент в срещата на Бойко Борисов с директора на Европол Катрин де Бол.

Във фокуса на разговора бяха борбата с тероризма, разкриването на организирани престъпни групи, както и киберпрестъпността.

"България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. Службата винаги е била надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на горива и цигари и при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.

Изпълнителният директор на европейската служба за борба с престъпността Катрин де Бол заяви, че високо оценява работата на българските служби за сигурност. Тя подчерта и че Европол винаги си сътрудничи отлично с тях.

Премиерът Борисов проведе среща с  изпълнителния директор на Европол

Премиерът Борисов проведе среща с изпълнителния директор на Европол

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол в Мюнхен, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата обс...