Продължава напрежението сред "Обединените патриоти" след задочната размяна на остри реплики между лидерите на „Атака“ и ВМРО. Преди дни Волен Сидеров заяви, че резултатът на ВМРО на изборите не е получен по честен начин, Красимир Каракачанов пък отговори, че Сидеров може „да става и да си ходи“.

Вижте повече в прякото включване на Надежда Василева:

През последните дни между партньорите в коалицията на Обединените патриоти прехвърчат все повече искри.

И трите формации признават, че от няколко месеца коалицията не работи, но са категорични, че ще продължават да подкрепят управлението, за да може то да изкара пълния си мандат.

Днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не беше в парламента.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който отговаряше на въпроси на депутати в пленарната зала, избегна журналистическите въпроси в кулоарите.

От ВМРО заявиха пред журналисти, че от няколко месеца насам партньорите в малката коалиция бламират заседанията на коалиционния съвет, така че той досега не се е събирал. Не е ясно кога ще се събере отново:

Искрен Веселинов, ВМРО: Смятам, че това са, както се казва, постсеизмични трусове след земетресението на евроизборите. Нашият апел е колегите, които не получиха добър резултат , специално за „Атака“ говоря, да се научат да губят, да приемат загубата, да търсят вината не в другите, а в себе си. И мисля, че тогава отношенията могат да се нормализират. Нямаме за цел да затъваме в блатото на някакъв коалиционен скандал - просто, защото той е безсмислен.

Явор Нотев, „Атака“: Ще работим, както работим и до сега. Аз мисля, че същественото и в изявлението на г-н Каракачанов, и на г-н Сидеров, а и на г-н Симеонов, е поетите ангажименти, съобразно управленската програма в рамките на този мандат. Това е акцентът и това е основата около която ще се градят нашите отношения.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: За сега не се очертава коалиционен съвет. Особено при тези отношения. Защото пък тогава аз трябва да слагам синя каска, а не искам да се изживявам като умиротворител.
Волен Сидеров отправи обвинения към ВМРО за измами на евроизборите

Волен Сидеров отправи обвинения към ВМРО за измами на евроизборите

Отново напрежение сред патриотите. Лидерът на Атака Волен Сидеров отправи обвинения към ВМРО за сделка и измама, свързана с изборните резултати. От па...

Заседанието на депутатите продължи около час.

В момента студенти по право от СУ „Св. Климент Охридски“ получават дипломите си за завършено висше образование в пленарната зала, което се случва за първи път.