Продължава напрежението сред "Обединените патриоти", след задочната размяна на остри реплики между лидерите на "Атака" и ВМРО. Преди дни Волен Сидеров заяви, че резултатът на ВМРО на изборите не е получен по честен начин. Красимир Каракачанов пък отговори, че Сидеров завижда и ако не му харесва коалицията, може да си ходи. Лидерът на НФСБ препоръча на "Атака" и ВМРО да намерят начин да нормализират отношенията си.

Сътресенията в патриотичните редици са далече от затихване.

Искрен Веселинов - ВМРО: Това са, както се казва, по-сеизмични трусове след земетресението на евроизборите. Знаете, като ядрения взрив, натрупва се критична маса, избухва, това е.

Никоя от трите партии в малката коалиция не предвещава драмите помежду им да разклатят властта. Но признават, че от месеци групата не се събира и не водят парламентарен живот.

Искрен Веселинов - ВМРО: Когато трите - орел, рак и щука, всеки дърпа в някаква посока, очевидно ефективността не е голяма. Коалицията не работи, това е факт от 6 месеца поне.

Волен Сидеров днес не беше в парламента, а съпартийците му обясниха какво е важно за тях.

Явор Нотев - Атака: Управленската програма е тази, която е в основата на дейността и на трите партии. Така се продължим да работим, че да отстоим ангажиментите спрямо тази програма.

Лидерът на НФСБ препоръча на Атака и ВМРО да намерят начин да нормализират отношенията си.

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Ние не сме се събрали да се обичаме, събрали сме да вършим някаква работа - да изпълняваме програмата, под която сме се подписали. Засега не се очертава коалиционен съвет, особено при тези отношения. Защото тогава аз трябва да слагам синя каска, пък не искам да се изживявам като умиротворител.

Така никой от патриотите не иска синята каска на помирител, с която Каракачанов веднъж се появи на коалиционен съвет. Той самият вече се отказа от тази роля.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и председател на ВМРО: Човек се пробва да бъде балансиращ, да бъде помирител и като види, че няма ефект, сваля каската.

Тези дни Сидеров ядоса Каракачанов с коментарите си за изборния резултат на ВМРО.

Волен Сидеров - председател на Атака: Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот.
Красимир Каракачанов - Тука тая ревност, че твоят коалиционен партньор е взел 7 процента и половина, а ти си взел под 1 процент, не я разбирам.

Според лидера на ВМРО, ако нещата вървят така, ще дойде на дневен ред и темата за мястото на Сидеров начело на парламентарната група.

Каракачанов: Тя неизбежно ще се постави, кой е в коалицията и кой не е в коалицията.
Валери Симеонов: Обединени патриоти е коалиция на 3 партии, значи без Атака не би трябвало да може да има.
Искрен Веселинов - Когато имаш партньор, очакваш да има диалог, дори да има търкания, да има някакъв "хепи енд" накрая, не можеш да бъдеш в състояние на перманентен скандал 2 години.

Засега патриотите остават разделени заедно. А развръзката - развод или помирение тепърва предстои.

Каракачанов: Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака" може да съществува поотделно

Каракачанов: Коалицията между ВМРО, НФСБ и "Атака" може да съществува поотделно

Председателят на ВМРО коментира в студиото на "Още от деня", че европейските избори са показали, че коалицията "Обединени партриоти" може да съществув...