НОВИНИ

Продължава обсъждането на идеи за газовите връзки между България и Гърция

Енергиен форум ще се проведе в Александруполис. Първото издание на "Форума за нефт и газ" се организира от Американо-гръцката търговска камара, със съдействието на Гръцката асоциация за енергийна икономика. В рамките на форума министрите на енергетиката на България и Гърция ще обсъдят развитието на газовите връзки между двете държави. Това става само ден след посещението на премиера Бойко Борисов в Кавала, където той разговаря с колегата си Алексис Ципрас и след подписването на проекта за жп връзка от Солун до Русе.

продължава обсъждането идеи газовите връзки българия гърция
bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 07.09.2017
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

При срещата си в Кавала двамата премиери бяха категорични, че се откриват нови хоризонти за сътрудничество и в транспорта, и в енергетиката. Сред темите, които се очаква да обсъдят Теменужка Петкова и гръцкият ѝ колега са диверсификацията на маршрутите и източниците на природен газ, изграждането на интерконекторна връзка България-Гърция, както и терминалът за втечнен газ край Александруполис.

Двамата вече обсъдиха изграждането на газовата връзка през юли. Тогава обявиха, че тази есен трябва да са готови документите за обществена поръчка за избор на изпълнител, а през втората половина на 2018 година да стартира изграждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет ще гласува допълнителни средства за военни паметници
Министерският съвет ще гласува допълнителни средства за военни паметници
Насрочиха референдума за отделянето на Каталуния от Испания
Насрочиха референдума за отделянето на Каталуния от Испания