НОВИНИ

Продължава оценяването на щетите в Бургаско

Прокуратурата в Бургас започна разследване имат ли вина собствениците на язовири за наводнението. В същото време днес синоптиците предвиждат нови дъждове, а доброволци ще помагат на най-пострадалите.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:11, 28.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

С. Ливада е едно от най-пострадалите в региона и хората се справят много трудно. В част от къщите първите етажи са залети с кал. Кметът на селото подчерта, че местните нямат нужда от дрехи, а от помощ от хора.

От сутринта тук има екипи на БЧК, които донесоха дарения със санитарни материали, на място работят и психолози. Хората имат нужда от мебели и електроуреди.

;
Днес заедно с доброволци и психолози сме на терен за да предоставим най - необходимото - хранителен пакет, хигиенен пакет, одеяла, завивки, дрехи, обувки. Така, че нашата цел е да посетим на място хората, да им дадем това от което се нуждаят, като най-необходимо.
;
Психолозите са обучени да действат в такива кризисни и бедствени ситуации, ще направим необходимото всички хора, които имат нужда да се срещнат с тях, да споделят, така че да могат да преодолеят този първоначален стрес, който има.
;

10 000 лв. дари община Варна на община Камено, като местинте хора отбелязаха, че имат нужда и от парични средства, които всеки може да дари по сметката на БЧК или на кратък номер 1466.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"
Тече извънредното заседение на Конгреса на БСП
Тече извънредното заседение на Конгреса на БСП