Прокуратурата в Бургас започна разследване имат ли вина собствениците на язовири за наводнението. В същото време днес синоптиците предвиждат нови дъждове, а доброволци ще помагат на най-пострадалите.

С. Ливада е едно от най-пострадалите в региона и хората се справят много трудно. В част от къщите първите етажи са залети с кал. Кметът на селото подчерта, че местните нямат нужда от дрехи, а от помощ от хора.

От сутринта тук има екипи на БЧК, които донесоха дарения със санитарни материали, на място работят и психолози. Хората имат нужда от мебели и електроуреди.

Днес заедно с доброволци и психолози сме на терен за да предоставим най - необходимото - хранителен пакет, хигиенен пакет, одеяла, завивки, дрехи, обувки. Така, че нашата цел е да посетим на място хората, да им дадем това от което се нуждаят, като най-необходимо.
Психолозите са обучени да действат в такива кризисни и бедствени ситуации, ще направим необходимото всички хора, които имат нужда да се срещнат с тях, да споделят, така че да могат да преодолеят този първоначален стрес, който има.
Кампанията на БЧК за помощ на пострадалите в Бургаско събра над 70 хил. лв.

Кампанията на БЧК за помощ на пострадалите в Бургаско събра над 70 хил. лв.

Започна предоставянето на помощи за най-засегнатите хора от наводнението в областта, съобщиха от пресцентъра на БЧК. За по-малко от два дни национална...

10 000 лв. дари община Варна на община Камено, като местинте хора отбелязаха, че имат нужда и от парични средства, които всеки може да дари по сметката на БЧК или на кратък номер 1466.