НОВИНИ

Продължава отводняването на къщи и мазета в Самоков

Tежко остава положението в Самоков. Снощи след бурите в страната канал Боклуджа преля. Наводнени са много домове, унищожена е покъщнина. През целия ден продължава отводняването на мазетата и се извършва се оценка на щетите.

bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 04.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Хората от Самоков разказват, че в приземните етажи водата е достигала метър, а в мазетата почти 2. След пороя и наводнението в кметството са получени над 300 сигнала. През цялата нощ общинските служби се отзовават и помагат на хората. Тепърва предстои и възстановяване на разрушените мостове и пътища в града. Пострадали домове и инфраструктура има и в близките села Драгостиново, Злокучене, Широки дол.

Владимир Георгиев, кмет на Самоков: "Сутринта когато се събрахме сформирахме 10 нови екипа, които да ходат и да обиколят не само пострадалата част в града, но и като цяло селата които пострадаха,за да може да опишеме цялата увредена инфраструктура на хората- мазета , дворове.

- Приблизително на каква стойност са щетите?

- Много е рано да се каже, имате предвид, че обхвана 3 /4 от града, 5 села, така че трябва да ги обиколим, да ги опишем, да ги оценим и чак тогава можем да кажем на каква стойност е, но това е само за частните имоти , отделно виждате в какво състояние е инфраструктурата на града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста мъжа, който нападна акушерка в АГ Шейново
Съдът остави в ареста мъжа, който нападна акушерка в АГ "Шейново"
Приключи ремонтът на новото детско отделение на Университетската болница в Русе
Приключи ремонтът на новото детско отделение на Университетската болница в Русе