Посещението на папа Франциск в Япония продължава. Той разговаря с оцелели след тройния инцидент във Фукушима - земетресение, цунами и ядрена авария, и отново изрази опасения относно използването на ядрената енергетика.

Главата на Римо-католическата църква се помоли за загиналите при инцидента 18 хиляди души и прикани присъстващите да гледат напред с надежда. Папа Франциск се срещна и с японския император Нарухито. Разговорът им е продължил около 20 мин.

Програмата на Папата включва още среща с премиера Шиндзо Абе, както и отслужването на литургия в Токио. Според местни медии, католическата общност в Япония наброява около 450 хиляди души.

Папа Франциск: Епохата ни е изкушена да превръща технологичния прогрес в мерило за човешкия. Тази технократска парадигма за прогреса и развитието оформя живота на отделните личности. Често води до редукционизъм - опит за обяснение на сложни явления с разделянето има на прости съставни, а това засяга всички аспекти на човешкия и социален живот.
Папа Франциск посети Хирошима и Нагасаки

Папа Франциск посети Хирошима и Нагасаки

Папа Франциск призова за забрана на ядрените оръжия по време на посещение в Нагасаки, един от двата японски града, изпитали ужаса на американската ат...