НОВИНИ

Продължава посещението на украинския президент Зеленски в Турция

Втори ден от посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Турция. Вчера той разговаря със своя колега Реджеп Ердоган. Двамата обсъдиха двустранните отношения и въпроса за Крим.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:40, 08.08.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Турция не признава анексирането на Крим от Русия и ще продължи да защитава правата на кримските татари. Това заяви Реджеп Тайип Ердоган на съвместна пресконференция с украинския си колега Володимир Зеленски, който е в Анкара на официално посещение.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Турция не призна и няма да признае незаконното анексиране на Крим. Кримските татари са важна част от историческите връзки между Турция и Украйна.

Най свой ред, Зеленски подчерта, че двете страни заедно могат да променят в своя полза ситуацията в черноморския регион.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: Сигурен съм, че ще намерим начин да накараме Русия да зачита международните закони, да върне мира и стабилността в региона, да защити правата и свободите на кримските татари и да освободи политическите затворници.

Украинският президент предложи на турския си колега да участва във възстановяването на инфраструктурата на Източна Украйна и го покани на международен форум за Донбас през есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12-годишно момче се удави в река Искър край ВЕЦ-Варуна
12-годишно момче се удави в река Искър край ВЕЦ-Варуна
Сблъсъци при неуспешна акция по задържането на бившия президент на Киргизстан
Сблъсъци при неуспешна акция по задържането на бившия президент на Киргизстан