НОВИНИ

Продължава протестът на медицинските сестри пред МС

Пореден протест на медицинските специалисти в София. Тази вечер протестиращите нощуваха в палатки пред Министерския съвет и заплашиха, че ще останат в тях, докато не бъдат приети от премиера Бойко Борисов. Вижте повече от Цанка Николова

bnt avatar logo
от Снимки: Десислава Кулелиева
12:03, 16.12.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Протестът продължава и в този час. Медицинските специалисти изпълниха заканата си и около 15 души прекараха нощта в 10-те палатки пред Министерския съвет. Нощта за тях е преминала спокойно, но студено.

Медицинските специалисти са тук от вчера на обяд. Те определиха системата, като "здравеопасна" и са категорични, че ще останат тук, докато не бъдат приети от премиера Бойко Борисов.

Мая Илиева, синдикат на медицинските специалисти: Ние сме търпеливи, все пак сме медицински сестри, даваме нощни дежурства свикнали сме на лоши условия на труд, така че ще си останем на палатки. Има едни ангажименти поети, които всъщност никой не гарантира, че ще бъдат изпълнени, затова ние искаме среща с г-н Борисов, който да бъде гарант.
Надежда Маргинова, медицинска сесетра: Ние обиколихме всички институции и представители на тези институции, от които зависи някакво разрешаване на нашите проблеми в исканията, които поставяме. Посрещахме само разбиране и съчувстване и никакви реални действия. Това е вече последната институция, която не сме посещавали, да запознаем с нашите искания и най-вече проблемите в нашето родно здравеопазване.

Медицинските специалисти настояват да няма търговски дружества в здравеопазването. Заплатата им да се равнява на две минимални работни заплати. Те искат още връщане на младите специалисти от чужбина у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполовина е спаднало нивото на водата в язовир Цонево
Наполовина е спаднало нивото на водата в язовир "Цонево"
Румен Радев започва консултациите за промени в Конституцията
Румен Радев започва консултациите за промени в Конституцията