НОВИНИ

Продължава проверката по сигнал за "Шпицкоманди"

Проверката по изнесените от следователя Бойко Атанасов твърдения, че съществуват "Шпицкоманди" за специални, дела ще продължи -реши етичната комисия към Висшия съдебен съвет.

Продължава проверката по сигнал за Шпицкоманди
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 14.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По казуса ще бъдат прегледани споменатите от Атанасов случаи, както и преписката срещу него. Ще се проверяват и всички следователи и прокурори от първи сектор на Столичното следствие и отдел първи към Софийската градска прокуратура.

На проверка подлежи и случайното разпределение на делата и кога са правени смени на наблюдаващ следовател. Етичната комисия ще провери и твърденията за унищожени документи по случая КТБ.

Ясен Тодоров - председател на Етичната комисия към ВСС: проверката за кофите за боклук, резултатите от проверката ще ги изискаме. Аз видях на един сайт, че бяха качени някои документи. Тези, които аз видях, са абсолютно несъотносими към цитирането от Бойко Атанасов производство. Но не искам да изказвам някакво предварително становище, всичко, което е твръдяно, ще положим максимални усилия да бъде проверено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Под прикритие се гледа в 184 територии на 3 континента
"Под прикритие" се гледа в 184 територии на 3 континента
Поне единият от атентаторите в Анкара е член на ПКК
Поне единият от атентаторите в Анкара е член на ПКК