НОВИНИ

Продължава разследването по случая с непроверения частен самолет

Всички пътници от частния самолет, който излетя от летище София без проверка, са били разпитани. Според пилота условията на летището предразполагат за подобна грешка. По-рано днес беше проведена работна среща между гранична полиция и летищните оператори по темата сигурност и проверки. Разследването на случая продължава, до момента един служител е отстранен от работа.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:53, 18.07.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В петък следобед Мирослав Хинков и семейството му отлетели с частният си самолет към Гърция. За да стигнат до южната ни съседка обаче трябвало да минат през международно летище и кацнали в София. Проверка от наземните власти минал Мирослав, платил таксите и напуснал летището за кратко. Не след дълго семейството излетяло, но без проверка от граничните власти.

Мирослав Хинков, пилот: Аз разбрах чак когато пристигнахме в Гърция, наистина. Аз въобще не съм си помислил, че ще се размине проверката. Като кацнахме в Гърция две минути след кацането като си включих телефона позвъняха от гранична полиция и ми казаха вашите пътници не са минали проверка.

Гръцките служби веднага проверили пътниците, а ден и половина по-късно семейството кацнало на летище Горна Оряховица, където ги чакали призовки за разпит. Още вчера следобед всички били разпитани, а според Мирослав до подобна ситуация може да се стигне не само на българско летище.

Мирослав Хинков, пилот: Хората са заети. Много полети, много пътници. Според мен условията на Терминал 1 не са от най-комфортните за работа. Предразполагат за такава грешка. Просто няма отделни коридори.

Служителят допуснал грешката на летище София е отстранен до приключване на разследването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов критикува ГЕРБ и Атака
Валери Симеонов критикува ГЕРБ и "Атака"
Днес се очаква да стане ясно дали ЕК ще глоби Гугъл
Днес се очаква да стане ясно дали ЕК ще глоби Гугъл