НОВИНИ

Продължава проверката в "Кинтекс"

Продължава проверката на ДАНС в държавното оръжейно предприятие "Кинтекс".

Александър Марков
от Александър Марков
16:49, 29.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

По неофициална информация агентите разследват договори между държавното предприятие и две частни фирми, от които "Кинтекс" е било ощетено с 57 млн. лв. Бившият вътрешен министър Румен Петков заяви, че от акцията на ДАНС няма да излезе нищо. Петков попита има ли сигнал в ДАНС, правена ли е вече веднъж подобна проверка и ако се повтаря тази проверка, не е ли това спекулация?

Шефът на "Кинтекс" Иван Досков потвърди, че част от информацията, иззета от ДАНС, вече е била предоставяна на агентите и заяви, че няма никакви притеснения.

;

Данните на Комисията за експортен контрол показват, че през 2014 г. сме изнесли продукти, свързани с отбраната, за 403 милиона евро. Най-голям дял от износа ни е за страните от Близкия Изток, Южна Азия и други европейски държави. Експортираме най-много боеприпаси, бомби, взривателни устройства, бронирани средства и стрелкови оръжия.

;
Румен Петков, АБВ : Трябва на обществото, чрез тях на партньорите на българския оръжеен комплекс, да се каже - има ли сигнал, ако има, какъв е тоя сигнал, защото ако има сигнал и тоя сигнал има автор, на този автор трябва да му се търси наказателна отговорност. Впоследствие ако излезе, че няма нищо, както аз очаквам, че ще бъде. Появиха се спекулации и твърдения, че е ощетен "Кинтекс" от определени действия на вероятно няколко поредни ръководство. Първо, трябва да видим за какво точно става дума. И ощетен ли е "Кинтекс", трето и ако това също е спекулация - на тези хора също трябва да се търси наказателна отговорност, защото това е пряко посегателство върху българския национален интерес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФБР отключи телефона на терориста от Сан Бернардино без помощта на Apple
ФБР отключи телефона на терориста от Сан Бернардино без помощта на Apple
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви
Появи се снимка на похитителя от Ларнака с колан с експлозиви