НОВИНИ

Отново разпит на основния свидетел за фалита на КТБ

Продължава разпитът на основния свидетел за фалита на КТБ Бисер Лазов. Пред специализирания наказателен съд днес той разказва за разпорежданията, които Василев е давал около 20-ти юни 2014-та година, когато банката беше поставена под особен надзор.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:19, 09.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Разпитът на Бисер Лазов, който започна през месец март, най-вероятно неговата първа част, т.е. самостоятелният му разказ, ще приключи тази седмица и същинският разказ, когато той ще отговаря на въпроси, се очаква да започне през септември.

Днес Бисер Лазов много дълго разказва по какъв начин, по разпореждане на Цветан Василев, е прикрита липсата на 206 млн. лв. от касата на КТБ. Тази липса е била натрупана от края на 2011 до 20 юни 2014 г. Период, в който според Бисер Лазов, непрекъснато Цветан Василев е взимал пари от банката, за да покрива разходите на своето семейство, както и за плащания към различни хора, които са ходили при него.

Според показанията на Бисер Лазов това се е случило с един протокол разписка, който е бил съставен на 20 юни, но с дата 19 юни. По този начин е "осчетоводен" със задна дата, тъй като на 20 юни банката вече е била поставена под специален надзор и не е имало възможност да се осчетоводява подобен документ. Според Бисер Лазов подписите под този документ не са истински. Истински е подписът само на един от директорите на банката, всички останали са били по това време извън страната. Разпорежданията за това, според Лазов, Цветан Василев е давал от Виена, като са били осигурени специални телефони, различни от тези, с които директорите на банката са разполагали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава срещата на върха на ПСЮИЕ в Сараево
Продължава срещата на върха на ПСЮИЕ в Сараево
Предлагат да няма машинно гласуване на предстоящите местни избори
Предлагат да няма машинно гласуване на предстоящите местни избори