НОВИНИ

Продължава разследването на нападението във Франция

Френският полицай, който беше ранен при заложническата криза в град Треб, почина. Офицерът от жандармерията беше прострелян, след като се размени със заложник от супермаркета. Със смъртта на полицая, жертвите на нападението станаха 4, ранените са 16. Повече за разследването - от Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:15, 24.03.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Арно Белтрам - 45-годишният полицай, който няколко часа беше в плен на похитителя от супермаркета в Треб. Предаде се доброволно, за да бъде освободена жена - последната заложничка, която 25-годишният Редуан Ладким беше оставил, за да използва като "жив щит" срещу спецчастите.


;

Оказа се, че Арно Белтрам успял да включи телефона си и така полицаите знаели всичко, което става вътре в супермаркета по време на заложническата криза. Когато чули стрелба, спецчастите атакували.

При операцията нападателят беше ликвидиран. Редуан Ладким, обаче, успял да простреля Арно Белтрам във врата. Полицаят почина тази сутрин.


;

Според френската прокуратура 25-годишният нападател действал сам. Задържана е жена, с която Ладким бил в близки отношения. Претърсено е и жилището му. Редуан Ладким живеел заедно с родителите си и със сестрите си. Съседите му го описват "като възпитан младеж, който се грижел за семейството си". Вчера той изпратил малката си сестра до училище. Малко по-късно той откраднал кола като стрелял по шофьора и пътниците.

Следващата му мишена били командоси, които тренирали край поделението в Каркасон. Третото му нападение е в супермаркета в Треб. Ладким има полицейско досие.

Преди 7 години бил съден за незаконно притежание на оръжие, а през 2015 бил обвинен за употреба на наркотици. Присъствал и в полицейските списъци за наблюдение - проверките, обаче, не установили той да се е радикализирал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Плевен започва поетапното затваряне на детски градини за основни ремонти
В Плевен започва поетапното затваряне на детски градини за основни ремонти
България няма да отзовава руски дипломати заради случая Скрипал
България няма да отзовава руски дипломати заради случая "Скрипал"