Френският полицай, който беше ранен при заложническата криза в град Треб, почина. Офицерът от жандармерията беше прострелян, след като се размени със заложник от супермаркета. Със смъртта на полицая, жертвите на нападението станаха 4, ранените са 16. Повече за разследването - от Биляна Бонева.

Почина полицаят, който бе ранен във френския град Треб

Почина полицаят, който бе ранен във френския град Треб

Почина полицаят, който беше ранен в операцията във френския град Треб. Това съобщи френският вътрешен министър. От прокуратурата смятат, че нападателя...

Арно Белтрам - 45-годишният полицай, който няколко часа беше в плен на похитителя от супермаркета в Треб. Предаде се доброволно, за да бъде освободена жена - последната заложничка, която 25-годишният Редуан Ладким беше оставил, за да използва като "жив щит" срещу спецчастите.


Нападателят в Треб продължава да държи офицер от жандармерията

Нападателят в Треб продължава да държи офицер от жандармерията

По непотвърдени данни, двама души са убити, след като мъж взе заложници в супермаркет в Южна Франция. Повечето похитени вече са на свобода, но нападат...

Оказа се, че Арно Белтрам успял да включи телефона си и така полицаите знаели всичко, което става вътре в супермаркета по време на заложническата криза. Когато чули стрелба, спецчастите атакували.

При операцията нападателят беше ликвидиран. Редуан Ладким, обаче, успял да простреля Арно Белтрам във врата. Полицаят почина тази сутрин.


© БТА
С ликвидиране на нападателя завърши атаката в Южна Франция

С ликвидиране на нападателя завърши атаката в Южна Франция

С три жертви и двама тежко ранени завърши нападението в Южна Франция, което властите определиха като терористично. В град Каркасон въоръжен мъж отвлеч...

Според френската прокуратура 25-годишният нападател действал сам. Задържана е жена, с която Ладким бил в близки отношения. Претърсено е и жилището му. Редуан Ладким живеел заедно с родителите си и със сестрите си. Съседите му го описват "като възпитан младеж, който се грижел за семейството си". Вчера той изпратил малката си сестра до училище. Малко по-късно той откраднал кола като стрелял по шофьора и пътниците.

Следващата му мишена били командоси, които тренирали край поделението в Каркасон. Третото му нападение е в супермаркета в Треб. Ладким има полицейско досие.

Преди 7 години бил съден за незаконно притежание на оръжие, а през 2015 бил обвинен за употреба на наркотици. Присъствал и в полицейските списъци за наблюдение - проверките, обаче, не установили той да се е радикализирал.

Убиха похитителя, който държа заложници в супермаркет в Южна Франция

Убиха похитителя, който държа заложници в супермаркет в Южна Франция

Според последната информация, все още неофициално потвърдена, нападателят в супермаркета в Треб е бил убит от френските спец части. Акцията им продълж...