НОВИНИ

Откриха опожарен джип, с който вероятно е извършен инкасо обира в Плевен

Продължава разследването на обира на инкасо автомобил в центъра на Плевен. Късно снощи е открит опожарен джипът, с който се предполага, че са се движили обирджиите. Близо до местопроизшествието е открит и боен пистолет, с който е бил заплашен и после ударен по главата един от охранителите. Все още не се знае кои са нападателите.

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 28.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В момента разследващите проучват и записите от мястото. Дръзкото нападение стана минути преди 19 часа на паркинга пред клон на банка, който се намира в сградата на Областната управа. По първоначални данни двамата охранители на инкасо-буса са били нападнати от трима маскирани мъже, въоръжени с палки, които са слезли от черен джип, в който вероятно е имало и четвърти човек. Ударен е 66-годишен охранител и от ръцете му е бил отнет чувал с банкноти пред трезора на банката. По неофициална информация сумата, която е задигната е около 200 хиляди лева.

;
Добринка Матеева, говорител на Окръжна прокуратура- Плевен:
„По- късно, в късните часове на деня същия автомобил с който са били извършителите е намерен изоставен и опожарен в района на квартал „Дружба". Парите, които са били отнети са били собственост на различни предприятия от град Плевен и са били събрани от инкасо-автомобила от промишлената зона на града."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министър Диян Стаматов за новите извинителни бележки в училище
Зам.-министър Диян Стаматов за новите извинителни бележки в училище
Токови удари съсипват електроуредите на хората в русенско село
Токови удари съсипват електроуредите на хората в русенско село