Продължава разследването на терористичните атаки в Испания, отнели живота на 14 души и ранили десетки. Все още се издирва основният заподозрян - 22-годишният мароканец Юнес Абуякуб, за когото се предполага че може да е преминал на френска територия.

Междувременно, испанска новинарска агенция публикува фотография на предполагаемия терорист, извършил нападението в Барселона в четвъртък. Снимката е направена на 10 август край град Камбрилс на пункт за заплащане на тол-такса. На нея е заснет мъж на волана на микробус Фиат, използван за атаката. Името на шофьора не се съобщава.

Френският вестник „Паризиен“ пише, че колата, използвана при нападението срещу пешеходци в испанския курорт Камбрилс, е била засечена за превишена скорост от камера седмица преди това в района на Париж.

Полицията смята, че атаките са дело на терористична клетка, съставена от 12 души. Петима от тях бяха убити в Камбрилс, четирима - арестувани, двама са загинали при инцидентна експлозия в сряда, докато са правели бомби. Междувременно крайнодесни активисти нападнаха джамия в Гранада. А възпоменателните церемонии продължават.

Паметта на жертвите от терористичните актове в Испания беше почетена по време на месата в неделя вечер в катедралата „Нотр Дам“ в Париж. Службата премина под засилена охрана от полицаи и военни. Неделната служба беше посетена от близо 2000 души.

Издирват ​22-годишния Юнес Абуякуб, смятан за "мозъка" на терора в Испания

Издирват ​22-годишния Юнес Абуякуб, смятан за "мозъка" на терора в Испания

22-годишен мъж от марокански произход е новият най-издирван мъж в Европа. Това е Юнес Абуякуб - смятан за шофьор на микробуса убиец и "мозък" на терор...