НОВИНИ

Продължава разследването на терористичните атаки в Испания

Продължава разследването на терористичните атаки в Испания, отнели живота на 14 души и ранили десетки. Все още се издирва основният заподозрян - 22-годишният мароканец Юнес Абуякуб, за когото се предполага че може да е преминал на френска територия.

продължава разследването терористичните атаки испания
bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 21.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Междувременно, испанска новинарска агенция публикува фотография на предполагаемия терорист, извършил нападението в Барселона в четвъртък. Снимката е направена на 10 август край град Камбрилс на пункт за заплащане на тол-такса. На нея е заснет мъж на волана на микробус Фиат, използван за атаката. Името на шофьора не се съобщава.

Френският вестник „Паризиен“ пише, че колата, използвана при нападението срещу пешеходци в испанския курорт Камбрилс, е била засечена за превишена скорост от камера седмица преди това в района на Париж.

Полицията смята, че атаките са дело на терористична клетка, съставена от 12 души. Петима от тях бяха убити в Камбрилс, четирима - арестувани, двама са загинали при инцидентна експлозия в сряда, докато са правели бомби. Междувременно крайнодесни активисти нападнаха джамия в Гранада. А възпоменателните церемонии продължават.

Паметта на жертвите от терористичните актове в Испания беше почетена по време на месата в неделя вечер в катедралата „Нотр Дам“ в Париж. Службата премина под засилена охрана от полицаи и военни. Неделната служба беше посетена от близо 2000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американски военен есминец се сблъска с търговски кораб
Американски военен есминец се сблъска с търговски кораб
Григор Димитров пренаписа историята - спечели Мастърса в Синсинати!
Григор Димитров пренаписа историята - спечели Мастърса в Синсинати!