НОВИНИ

Продължава разследването на тежкия инцидент, при който загина дете

14-годишното момиче, което вчера беше блъснато от джип, е в "Детската травматология" на Пирогов, съобщи днес за медиите д-р Явор Бухалски. Детето е в добро общо състояние.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
08:00, 14.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Вчера е свикан спешно екип, който е установил, че травмата е ортопедична- момичето има счупване на подбедрицата, било е с комоцио.То е оперирано по спешност още през нощта, а в момента се възстановява, контактно е и адекватно.

Детето ще остане в болницата за наблюдение, тъй като усложнения могат да се появат в последствие. Лекарите уверяват, че в рамките на месец момичето отново ще е на крака и ще се движи нормално

Момичето оцеля при тежък инцидент на столичния бул. "Никола Вапцаров" снощи, след като бе блъснато от джип заедно с още едно дете - на 13 години. То обаче почина на път за болницата. Предполага се, че са се прибирали от близкото училище, когато са били ударени от автомобила.

По думите на шофьора - децата са изскочили на пътя през необазопасен процеп на оградата на булеварда. Направената проба за алкохол на шофьора е отрицателна.

Д-р Явор Бухалски, клиника по " Детска травматология ", Пирогов: Установи се, че водещата травма е ортопедичната. Тя има тежко счупване на подбедицата като беше сформиран екип на клиниката и беше оперирана по спешност още през нощта. В момента се възстановява. Контактна, адекватна без някакви съществени оплаквания, изключая лекия дискомфорт след една ортопедична операция. Ако няма усложнения и всичко тече така като предвиждам, очакваме в рамките на месец отново да е на крака и да може свободно да се придвижва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и Китай постигнаха предварително търговско споразумение
САЩ и Китай постигнаха предварително търговско споразумение
По-топло от обичайното за декември време
По-топло от обичайното за декември време