НОВИНИ

Продължава разследването на убийството на бизнесмена Петър Христов

Продължава разследването на показното убийство на бизнесмена Петър Христов, който беше застрелян вчера пред офиса си в София. Основните версии за покушението са свързани с бизнеса на Христов, но разследващите не изключват и убиецът да е имал личен мотив. Има данни, че Петър Христов е съдействал на МВР за разкриването на тежко криминално престъпление.

продължава разследването убийството бизнесмена петър христов
bnt avatar logo
от БНТ
06:25, 09.01.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Неофициално, според наши източници, става въпрос за разследването срещу "Наглите". Разследващите проверяват и дали убийството има връзка със стрелбата срещу началника на отдел в НАП Иво Стаменов.

Към момента няма информация убитият Петър Христов да е получавал заплахи за живота си. Той е известен като крупен инвеститор във великотърновско. Според източници името му е свързано с десетки фирми. Разследващите свързват миналото му и със силовата групировка СИК.

Христов се е занимавал и с благотворителност. Преди години осигурява пълно финансиране за продължението на лечението на Мануела Горсова в Израел, заради което е отличен с приза "Достоен българин".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност
​Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност
Британската принцеса Шарлот тръгна на детска градина
Британската принцеса Шарлот тръгна на детска градина