Продължава разследването на вчерашното убийство на млада жена в столичния квартал „Банишора". Предполагаемият извършител е приятелят ѝ - мъж на 23 години.

Вижте повече от прякото включване в новините на Тереза Ставрева

Инцидентът е станал в блок 28 в столичния квартал "Банишора". Към 18.00 часа вчера е подаден сигнал за момиче в тежко състояние. Сигналът е подал бащата на 23-годишният и приятел, който се смята за предполагаемия убиец.

По информация на спешната помощ момичето е било мъртво от поне няколко часа след подаването на сигнала. Какво е провокирало агресията от страна на нейния приятел не е ясно.

Той е направил неуспешен опит за самоубийство, след като е приел доза лекарства и алкохол, но е оцелял. Към момента мъжът е настанен в "Пирогов" и е контактен.

Двамата са живеели заедно от няколко месеца. Няма сигнали в полицията за домашно насилие, двамата нямат и криминални регистрации.

старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: "Скарал се е с приятелката си, след което я е ударил. Тя паднала и посиняла. От четири месеца живеят заедно. Нямат криминални регистрации. Момчето работи като готвач, а момичето като счетоводителка. Той е на 23, а момичето на 25 години. Не е имало подавани сигнали за домашно насилие. Разговаряли сме с родителите на жертвата и предполагаемия извършител. Нямаме такива категорични данни."