Продължава разследването на убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в Ботевград. Полицейското присъствие в града все още е засилено. Състоянието на простреляния Марио Панчев остава тежко.

Покрай ситуацията с престрелката вчера, полицейското присъствие в града е засилено, обясни кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. Той коментира още, че в района на инцидента има камери, но доколкото му е известно, инцидентът се случва на около 50 метра от обхвата на камерите.

Иван Гавалюгов, кмет на Ботевград: Сериозен проблем в община Ботевград и специално в град Ботевград остава крайно недостатъчния състав на местното полицейско управление, което е в това си състояние от години и за съжаление тенденцията е да продължава да намалява.

Той обясни, че в момента по информация от местното полицейско управление са около 25 униформени полицаи за община от 35 хиляди жители, и град от 23 хиляди жители.


Слави Ангелов: МВР не се справя с това да издирва тежки престъпници като Пелов

Слави Ангелов: МВР не се справя с това да издирва тежки престъпници като Пелов

Всички случай по-тежки от началото на годината показват, че МВР не се справя със задачата да издирва такива тежки престъпници като Пелов, коментира в...