Продължава разследването по случая със задържаната банкова служителка във Варна, която няколко години е точила пари от сметките на вложители. Изпращала ги на мъж от Монтана, с когото се познавала само виртуално. Общата сума е близо 1 милион лева.

Варна

Разследващите все още установяват причините банковата служителка години наред да изпраща големи суми пари на човека, когото реално не е познавала на живо, а единствено в интернет.

Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна: Според обясненията на жената, тя е изпращала сумите, защото е искала да помогне на човек, на когото е вярвала. И всъщност това я е мотивирало да извърши стореното. По нейни думи, той се нуждаел от помощ, защото имал проблеми с кредитори, имал е задължения и тя е искала по този начин да ги погаси. Разследването все още е на твърде ранен етап, за да се говори с категоричност какъв е механизмът, разполагаме с доказателства за вероятен механизъм на извършване на деянието, който сочи, че с оглед на нейните възможности, тя се е разпореждала със средства от влогове и сметки на вложители в банката, превеждала ги е по сметка на свой родственик, откъдето вече като пълномощник се е разпореждала отново с тях, превеждайки ги по свои сметки в други банки, откъдето ги е вземала в брой.

Днес се очаква прокуратурата да внесе искането за постоянна мярка "Задържане под стража" на служителката.

Банковата служителка от Варна присвоила 970 000 лв.

Банковата служителка от Варна присвоила 970 000 лв.

Във Варна задържаха служителка на банка за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева. В продължение на 3 години тя теглила дребни суми от различни с...