НОВИНИ

​Продължава укрепването на свлачището край Сарафово

Продължава изпомпването на наводнените мазета и подземни гаражи в бургаския квартал Сарафово. Поройният дъжд, който се изля вчера, предизвика свлачище до надлеза за летището и активизира старо свлачище над брега. В Поморие обстановката се нормализира. Екипи на пожарната са отводнявали цяла нощ улици и приземни етажи.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:33, 02.10.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Специалистите от община Бургас са категорични, че свлачището преди надлеза на Сарафово се е получило от огромната маса вода, а не от ремонта, който започна преди дни заради проявила се фуга на съоръжението. Хората, които живеят в Сарафово казват, че такова нещо до сега не са виждали.

Георги Динев: Много силна вода е дошла, не знам откъде. Това е само дъждовна вода и мръсотии. Ужас е и коли има долу удавени. Това всичко е гаражи вода пълно. Метър и двайсет беше.
пожарникар: Те колегите първите помпи са ги пуснали вчера между два и три часа и не са спрели. Помпи едновременно.
Неделин Недялков- кмет на Сарафово: Такова нещо с такъв интензитет, такова количество валежи в Сарафово досега не е имало.

От силната вода се е появила огромна дупка в склона над брега, който е почти съборен, а жителите на съседните къщи казват, че канавката, за която са подавали сигнали, е компрометирана в голям участък и въпреки редовното ѝ почистване не може да поеме водите.

Александър: Вчера тука бяха огромни реки. В момента вижте канавката къде свършва. Тя просто не съществува, компрометирана е цялата.
Иван: Това, което ние можем да правим с наши собствени средства, да оправяме канавката, колкото можем да оправим ....


;

Зам.- кметът каза, че предстои оглед, за да бъде укрепен брега и ако трябва ще бъде изготвен цялостен проект за брегоукрепване с Министерството на регионалното развитие и Комисията по бедствия и аварии.

Чанка Коралска, зам.- кмет по строителство: На първо време ще направим почистване на отводнителното съоръжение, което съществува, то е правено точно с такава цел, защото тук се събира вода и това е най-ниската точка преди морския бряг.

Екипи на пожарната и Гражданска защита продължават да източват водата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Снайперист от Хасково изуми колегите си от НАТО с уникален изстрел
​Снайперист от Хасково изуми колегите си от НАТО с уникален изстрел
Сапьори ще обезвредят мината, открита до пътя Русе - Силистра
Сапьори ще обезвредят мината, открита до пътя Русе - Силистра