НОВИНИ

Продължават абсурдите с тютюневите складове в Пловдив

Абсурдите с тютюневите складове в Пловдив продължават повече от година след събарянето на един от тях и повече от половин година след опожаряването на няколко други сгради паметници на културата. За всички тях има съгласувани от Министерството на културата проекти за аварийно укрепване, но в същото време собствениците не показват реални намерения за възстановяването им.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Владислав Севов
19:00, 03.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Очаква се всеки момент да започне временното аварийно укрепване на две от изгорелите сгради паметници на културата – така известния склад на Кудоглу и съседния му, разположен на улица „Екзарх Йосиф“ 13. В същото време собствениците на двата склада обжалват заповедта, която ги задължава да предприемат тези действия.

Арх. Петкана Бакалова, зам.-председател на Камарата на архитектите в България
"Междувременно има и дело между инвеститора и Общината, в което дело инвеститорът оспорва заповедта на кмета. Която включва както аварийно укрепване, така и последващо възстановяване. Истината е, че изходът от делото ще реши съдбата на сградата."

В официално съобщение, в което собствениците обещават да започнат подготовка за укрепване тази седмица, не се споменава нищо за последващо възстановяване. Кратък обзор на инвестиционните им намерения от 2006 година насам показва поредица от настойчиви опити за събаряне на склада на Кудоглу. Този обзор и още ред детайли за съдбата на Тютюневия град може да проследите в предаването „Абсурдите с БНТ 2“ тази вечер от 21:45 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече са ясни министрите в кабинета Борисов 3 (обзор)
Вече са ясни министрите в кабинета "Борисов 3" (обзор)
В русенската корабостроителница не са получавали заплати от месеци
В русенската корабостроителница не са получавали заплати от месеци