НОВИНИ

Продължават да идват хора да изказват съболезнования за Димитър Цонев

Зрители, близки и приятели на Димитър Цонев продължават да почитат паметта му, обръщайки се за последно към любимия водещ в книгата за съболезнования в сградата на БНТ.Рано тази сутрин президентът Георги Първанов изпрати обичания журналист с думите: "Дълбок поклон пред светлата памет на Димитър Цонев - блестящ журналист, голям българин и добър приятел!". Бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов също се прости с Митко Цонев.

bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 25.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Съболезнование към близките изрази и вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя дойде във фоайето на телевизията, за напише няколко прощални думи, както тя обясни, като човек, а не като длъжносно лице. Попова сподели, че ще помни винаги Митко Цонев като добър човек и като водещ, при който хората се чувстват спокойни да споделят мислите и намеренията си.

Маргарита Попова, вицепрезидент на България:
Най-трудно в този живот се говори за стойностните хора, стойностен човек от стойностно семейство. Трябваше да направим интервю в края на сезона за него, аз имах здравословен проблем с много близък човек и срещата ни се отложи. Така и не се състоя. Сега при тази ситуация остава надеждата, че хората, които се уважават, които се ценят, някога някъде се срещат.

Проф. Владимир Чуков: Щеше да даде поне според мен още твърде много както на телевизията, така и на гражданското общество, така на експертната общност. Наистина Митко беше един от най-качествените български журналисти, просто защото беше човек.
Емил Николов: Съжалявам, това е един хубав човек, народен човек".
;
Христо Тучев, председател на Фондация "Евлоги и Христо Георгиеви": "Пример за човек от сой, бохем, човек с много интелект и с голяма ерудиция".
Мария Дойчинова, ПР: "Един невероятен журналист, един невероятен човек с едно огромно сърце".

Входът на БНТ, където е обособен кът в памет на големия журналист, остава отворен за всеки, който иска да изрази почитта си. Поклонението ще бъде в събота - 27 август, от 15:30 часа в църквата "Свети Седмочисленици".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шотландските полицайки ще могат да носят забрадки
Шотландските полицайки ще могат да носят забрадки
В Сингапур пускат таксита без шофьор
В Сингапур пускат таксита без шофьор