НОВИНИ

Продължава издирването на две момчета, избягали от интерната в Завет

В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в град Завет са избягали и извършили серия от кражби. Откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка. Едно от момчетата вече е върнато в интерната, друго е в ареста, а останалите две все още се издирват.

bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 28.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Във Възпитателното училище в град Завет има близо 20 момчета с противообществени прояви на възраст между 14 и 18 години. Младежите са на свободен режим и с тях работят специалисти.

В момента в интерната са останали само 4 момчета. Останалите за празниците са пуснати да се приберат по домовете си. Четирите момчета избягали още на 23 декември, откраднали кола, но я зарязали в покрайнините на Завет, разбили магазин и взели 90 лева, а по-късно в Разград обрали друг магазин и прибрали телефона на продавачката. Хората в Завет казват, че момчетата често нарушават правилата. Според тях трябва да има по-строг контрол, а може би и различен подход, за да има наистина промяна в поведението им.

Танер Илияс: Поразии доста правят. Миналата година тука кола откраднаха пред блоковете, две коли ли, колко бяха откраднали.
Радослав Стоев: Даже възпитателя си бяха набили, доколкото знаем…

От полицията в Разград казаха, че няколко дни по-рано тези младежи са откраднали друг автомобил, който е обявен за национално издирване. А в основата на тези противообществени прояви са три от тях, които увличат и други. От училището отказаха коментар, защото по случая се води следствие, но обясниха, че с момчето, което вече е върнато в интерната, работи психолог.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария при строежа на метрото
Авария при строежа на метрото
Естония става още по-електронна
Естония става още по-електронна