Близо 14 милиона зрители са гледали първия ден от изслушванията по разследването за импийчмънт в Съединените щати.

Днес публичните изслушвания продължават. А мненията на гражданите за евентуалното отстраняване на президента Доналд Тръмп са разнопосочни.

Злоупотребил ли е Доналд Тръмп с президентската си власт? Това целят да установят публичните изслушвания по разследването за импийчмънт. Има съмнения, че Тръмп е поискал от украинския лидер Зеленски Киев да разследва сина на политическия му опонент Джо Байдън с цел да извлече политически дивиденти в надпреварата за Белия дом.

Изслушванията се предават пряко по телевизията, а реакциите по улиците на Ню Йорк са в двете крайности - от пълно безразличие до мнението, че президентът трябва да бъде отстранен.

Теръл, жител на Бруклин: Мисля, че го заслужава заради всичко, което избра да прави - например решението да изгради стена на границата и вредата, която нанесе на имигрантската общност.
Кевин Тейлър, дизайнер: Мисля, че трябва да получи импийчмънт. Той лъже и не е добър президент.
Дийн, студент: Не мисля, че това е голяма работа. Той вече е президент и останалото няма значение. Не се интересувам, защото не ме засяга.
Александра, туристка от Северна Каролина: Според мен процедурата е тежест за данъкоплатците. Сенаторите и всички останали трябва да решават проблеми, а не да задълбават по този въпрос. минаха две години и половина.

Публичните изслушвания са по време на предизборната кампания в Съединените щати. Последният митинг, в който участва самият Доналд Тръмп, беше в Луизиана. Там той заяви, че не се нуждае от помощта на Украйна, за да победи кандидата на демократите Джо Байдън.