НОВИНИ

Продължават изслушванията по разследването за импийчмънт в САЩ

Близо 14 милиона зрители са гледали първия ден от изслушванията по разследването за импийчмънт в Съединените щати. Днес публичните изслушвания продължават. А мненията на гражданите за евентуалното отстраняване на президента Доналд Тръмп са разнопосочни.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:13, 15.11.2019
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Злоупотребил ли е Доналд Тръмп с президентската си власт? Това целят да установят публичните изслушвания по разследването за импийчмънт. Има съмнения, че Тръмп е поискал от украинския лидер Зеленски Киев да разследва сина на политическия му опонент Джо Байдън с цел да извлече политически дивиденти в надпреварата за Белия дом.

Изслушванията се предават пряко по телевизията, а реакциите по улиците на Ню Йорк са в двете крайности - от пълно безразличие до мнението, че президентът трябва да бъде отстранен.

Теръл, жител на Бруклин: Мисля, че го заслужава заради всичко, което избра да прави - например решението да изгради стена на границата и вредата, която нанесе на имигрантската общност.
Кевин Тейлър, дизайнер: Мисля, че трябва да получи импийчмънт. Той лъже и не е добър президент.
Дийн, студент: Не мисля, че това е голяма работа. Той вече е президент и останалото няма значение. Не се интересувам, защото не ме засяга.
Александра, туристка от Северна Каролина: Според мен процедурата е тежест за данъкоплатците. Сенаторите и всички останали трябва да решават проблеми, а не да задълбават по този въпрос. минаха две години и половина.

Публичните изслушвания са по време на предизборната кампания в Съединените щати. Последният митинг, в който участва самият Доналд Тръмп, беше в Луизиана. Там той заяви, че не се нуждае от помощта на Украйна, за да победи кандидата на демократите Джо Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълчев: СУ няма аргументи да закрие за медии събранието за избор на ректор
Вълчев: СУ няма аргументи да закрие за медии събранието за избор на ректор
От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми
От днес всички автомобили трябва да са със зимни гуми