НОВИНИ

Продължават нелегалните гонки в Пловдив

Увеличение на нерегламентираните състезания с коли и мотори в Пловдив през летните месеци отчитат от Пътна полиция. Жителите на града масово подават сигнали за нелегалните гонки, които се провеждат по всички големи улици и булеварди в тъмната част на денонощието. Според любители на високите скорости, една от причините за зачестилите състезания по улиците, е липсата на легална писта до Пловдив. Най-близката такава е на 30 километра, в съседната община Калояново.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
07:19, 08.07.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

В началото на годината Георги Стефанов снима филм за среднощните улични гонки. Целта му е да покаже на младите хора на какъв риск излагат живота си. Казва, че въпреки опасността, безумията по улиците в Пловдив продължават.

Георги Стефанов: Дори и в къщи се чуват. Понякога във вечерните часове, в малките часове на денонощието се чуват така доста силни звуци, рев от двигатели.

Според Стефанов, липсата на легална писта за състезания в Пловдив е причина за среднощните надбягвания в града. Нерегламентирани гонки с автомобили се провеждат по всички по-големи улици и булеварди в Пловдив, казват очевидци. Кукленско шосе е едно от тези места.

Инсп. Ботьо Гиргинов - говорител на КАТ „Пътна полиция“ - Пловдив: През летния сезон се наблюдава увеличение на така наречените нерегламентирани състезания; един голям проблем, тъй като се повишава рискът от възникване на пътно-транспортен травматизъм".

Риск има и за зрителите на среднощните гонки. Много често те не осъзнават опасността, ставайки част от състезания с конструктивно променени автомобили, често неотговарящи на изискванията на закона.

Инсп. Ботьо Гиргинов - говорител на КАТ „Пътна полиция“- Пловдив: Имаме един подобен автомобил. Тогава съответно прилагаме мерките и санкциите на закона.

Едно от предпочитаните места за гонки в Пловдив е район „Тракия“, оплакват се живеещите там. Хората вече имат висока степен на самосъзнание и подават редовно сигнали.

Инсп. Ботьо Гиргинов - говорител на КАТ „Пътна полиция“- Пловдив: Имаме активно гражданско участие, хора, които посочват какво нарушение е извършено.

В Пловдив има ранени и загинали участници в нелегални състезания, по чиито случаи работи прокуратурата, уточняват от полицията. Заради образуваното производство и разследване данни за момента не могат да бъдат оповестени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добро представяне на русенския електрически болид на екомаратона в Лондон
Добро представяне на русенския електрически болид на екомаратона в Лондон
Критично е състоянието на язовир Мраморчица
Критично е състоянието на язовир Мраморчица