НОВИНИ

​Продължават протестите срещу случаите на агресия в детските градини

Продължават протестите срещу случаите на агресия срещу деца в детските градини. Днес родители от Варна протестират с искания за промяна в системата, както и за задължително поставяне на видеокамери във всички детски градини и ясли.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Зоя Черешарова
08:19, 11.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание с искане за мандатност на директорите и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища. Също така предложенията, внесени в Народното събрание включват увеличаване заплащане на учителите, намаляване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и др.

Днес протести ще има във Варна, Пазарджик и Плевен. Организаторите на демонстрацията заявяват, че въпреки лошото време, протестите ще бъдат проведени, „за да покажем, че сме готови да се борим за по-доброто бъдеще на нашите деца. Те ще бъдат проведени пред сградите на общинските администрации, но не са насочени срещу общините, по-скоро се надяваме да получим подкрепа от всяка една община”, казват те.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антифашистки протести в Италия
Антифашистки протести в Италия
​Напрежение сред общопрактикуващите лекари
​Напрежение сред общопрактикуващите лекари