НОВИНИ

Продължават проверките по Северното Черноморие по сигнали на граждани

Повече правомощия на контролните органи по Черноморието, поиска днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. Той присъства на заседанието на Съвета по туризъм, където бяха отчетени резултатите от проверките по Северното Черноморие, направени по сигнали на граждани. Най-честите оплаквания на хората са от силния шум на крайбрежните заведения във Варна и съседните курорти. Вицепремиерът определи като нерешителната работата на общинската администрация и на Регионалната здравна инспекция във Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Маритн Николов / Илко Илиев
16:20, 11.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Необходими са промени в няколко закона, които да увеличат правомощията на контролните органи, убеден е вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"Да извършват така по-крайни действия, по, бих казал, репресивни действия по отношение на нарушителите, защото, когато не се действа бързо, категорично, решително и не се стигне до крайна мярка, обикновено нарушителите приемат това като насърчаване и продължават със своите нарушения."

По Северното Черноморие са направени близо пет хиляди проверки по граждански сигнали. Повечето хора се оплакват от силния шум на крайбрежните заведения. Често нарушителите са едни и същи, но вече има и затворени обекти.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"За мен има два факта, които установявам и които не са добри – трябва по-сериозно да работят местните представители на РЗИ и съответно една колебливост, нерешителност и бих казал неангажираност виждам и от страна на представителите на община Варна."

Вицепремиерът изрази увереност, че проблемите с алкохолния туризъм в Слънчев бряг макар и бавно скоро ще бъдат решени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бури вилняха в Словакия, Италия и Австрия
Бури вилняха в Словакия, Италия и Австрия
Десетки се сбогуваха с Асен Гаргов (СНИМКИ)
Десетки се сбогуваха с Асен Гаргов (СНИМКИ)