НОВИНИ

Продължават проверките в Слънчев бряг, клиентите са недоволни

И тази нощ продължиха съвместните проверки по морето на вицепремиера Валери Симеонов, данъчните, агенцията по храните и МВР. Едно от най-големите заведения на Слънчев бряг беше санкционирано заради силната музика. Акцията беше посрещната остро от присъстващите в дискотеката.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:00, 13.08.2017
Чете се за: 01:25 мин.
У нас

Акцията срещу високите децибели на Слънчев бряг продължи малко след полунощ с проверка на едно от най-големите заведения в комплекса "Какао Бийч" на Слънчев бряг.

Валери Симеонов, вицепремиер: Досега бяхме в "Бедруум", не го затворихме, но спряха всякакво озвучаване, така че действаме.
БНТ: Какво правихте вътре?
Валери Симеонов, вицепремиер: Същото като снощи проверка, установяване на нарушения, изземване на апаратура, прекратяване на нарушенията.

Проверката обаче съвсем не беше посрещната радушно от посетителите в дискотеката, показва любителско клипче направено по това време и разпросранено в интернет. Акцията на вицепремиера беше съпроводена от викове "Оставка", "Българи юнаци" и "Довиждане".

От клипчето става ясно също така, че един от управителите на заведението упреква проверяващите, че пречат на туризма. В отговор вицепремиерът им отговаря, че е дошъл на проверка, защото от два дни не може да спи от въпросната музика.

По-късно в личния си профил във Фейсбук вицепремиерът допълни, че се е наложило два пъти да бъде иззета техниката на дискотеката, за да се възцари тишина. Симеонов обяснява също така, че дискотеката няма право да работи след 24 часа през нощта, защото е открита.

От "По света и у нас" потърсихме кметът на Несебър, за да го попитаме защо не е санкционирал дискотеката на "Какао бийч", за която вицепремиерът твърди, че тероризира целия залив от години. Той обаче не си вдигна телефона.

Междувременно стана ясно, че за втора поредна вечер снощи е отнет оборот от 8000 лева на първото санкционирано за шум заведение в Слънчев бряг - "Оксижен". От националната агенция по приходите обясниха за "По света и у нас", че това се налага, тъй като дискотеката дължи пари на данъчните.

Първата вечер беше задържан диджеят на "Оксижен". Той разказа пред камерата ни, че проверяващите са дошли до пулта му, без да се представят, наредили са да спре музиката и са поискали личния му лаптоп. Тъй като той не го е дал, е бил арестуван.

Станислав Пеев - DJ Станчо: Отнеха ми личен лаптоп, който не е веществено доказателство и няма никакво отношение към борбата с шума в Слънчев бряг. Не мога да работя, сега ми идва да потъна в земята. На фона, на унижението, което преживях пред цяла Европа, защото заведението беше пълно с чужденци, чувствам се омерзен, чувствам се ужасно.

Въпреки че вече е на свобода заради преживяното и заради това, че не може да работи, DJ Станчо се закани да търси правата си пред съда.

Междувременно проверяващите начело с вицепремиера се заканиха, че няма да спрат с проверките в курорта Слънчев бряг, който основно е известен както с честите пиянски свади, така и като място за купони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е решението за Кресненското дефиле?
Какво е решението за Кресненското дефиле?
Голям туристически интерес към най-високия връх на Балканите Мусала
Голям туристически интерес към най-високия връх на Балканите Мусала