НОВИНИ

Продължават разговорите на протестиращите майки със социалния министър

Поредна среща на социалния министър Бисер Петков с родители на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова за финансирането на Закона за личната помощ. В петък разговорите не постигнаха резултат, защото не стана ясно финансовото обезпечаване на закона. Вижте повече в прякото включване от обедната емисия на репортера Мария Чернева.

Мария Чернева
от Мария Чернева
12:12, 18.06.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Без резултати приключи сутрешната среща между социалния министър Бисер Петков, омбудсмана Мая Манолова и част от протестиращите пред Парламента майки на деца с увреждания.

Целта на дискусията беше да се създаде ясна финансова рамка на закона, който обаче не е изчистен и концептуално, стана ясно след срещата. Към 14:30 ч следобед майките на деца с увреждания и омбудсманът отново ще се върнат за втори етап на разговори с министър Петков.

;

Преговорите за Закона за личната помощ продължават и днес, след като в петък те не постигнаха резултат. Основен проблем е именно финансовото обезпечаване на предложените текстове и промени в нормативния документ.

Утре законът ще бъде представен в Националния съвет за хората с увреждания, където според предварителните очаквания, предстои доста тежка дискусия между участниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе
Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе
Български превод на древни санскритски текстове беше представен в Индия
Български превод на древни санскритски текстове беше представен в Индия