Продължават разпитите след жестоката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. По-късно днес в Националната следствена служба трябва да се явят двама бивши шефове на Агенция "Пътна инфраструктура" - Лазар Лазаров и Дончо Атанасов.

Лазар Лазаров, бивш председател на УС на АПИ: В момента текат тези действия за установяване на всички данни и факти по случая както по възлагането, строителството, по пускането в експлоатация и самото екплоатиране, разбира се, така че в послествие...сега нито знам какви ще са въпросите на следователите, така че нищо конкретно не мога да ви кажа.

Пътят е пуснат предсрочно през 2014 г.?

Не, пътят е пуснат с разрешение за ползване, това че е асфалтиран пътят по време на строителството е масова практика, ние няма как да затворим, да игнорираме тези населени места докато се прави ремонт на този път.

Вчера по случая бяха разпитани регионалният министър Николай Нанков и настоящият шеф на Пътната агенция Светослав Глосов, както и 20 души - част от комисията, която е одобрила пътя след ремонта му.

По неофициална информация вероятно ще има и други обвиняеми, освен шофьора на автобуса Григор Григоров, който е с мярка домашен арест.