НОВИНИ

Продължават скандалите в парламента по казуса с оставката на Делян Добрев

Пореден ден на спорове в парламента по казуса с решението на Конституционния съд и неприетата оставка на Делян Добре. От БСП поискаха Добрев да бъде отстранен от пленарната зала. От ГЕРБ пък заявиха, че няма основание за това - след решението на съда няма пречка Добрев да остане депутат. Във вторник Конституционния съд обяви за противоречащо на основния закон решението на парламента да отхвърли оставката на Делян Добрев. Решенията на съда обаче не важат със задна дата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 02.02.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Aлександър Симов, БСП: Настоявам да отстраните от зала г-н Делян Александров Добрев, тъй като той няма право да бъде в тази зала. Мисля си, че ако трябва да сме в съзвучие с Конституцията, трябва да изпълните това мое желание.
Данаил Кирилов, ГЕРБ: Аз остро възразявам, г-н председател, да се допускат подобни процедури от народни представители в залата на този парламент. Моля на всички такива оратори да поясните, че след като са в тази зала, трябва да имат достатъчно компетентност, за да знаят кога се прекратява мандатът на народен представител.
Делян Добрев, ГЕРБ: Чудех се в последните дни защо толкова много ме мразят колегите от БСП и единствената причина, която намерих е, че всеки ден съм със синя вратовръзка. И днес, ако забелязвате, специално съм сложил червена вратовръзка, за да видя дали това не е причината и г-н председател, ако мога да допълня предложението на г-н Симов, предлагам не само да ме отстраните от зала, да викнете тук полицията, да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел. В тяхната партия в историята има 30 000 такива осъдени без съд и присъда, един повече или по-малко няма да им се отрази.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Стоянка Мутафова отново празнува рождения си ден на сцената
​Стоянка Мутафова отново празнува рождения си ден на сцената
Протестиращи в защита на Марин Рачев: Искаме да го освободят и върнат на работа
Протестиращи в защита на Марин Рачев: Искаме да го освободят и върнат на работа