НОВИНИ

Продължават спасителните операции след разрушителното земетресение в Индонезия

Близо 100 души са загинали, а 20 хиляди са останали без дом след унищожителното земетресение в Индонезия със сила от 7 по Рихтер. Спасителните операции продължават, но шансът да бъдат намерени още оцелели е все по-малък. Ето историите за двама души, като по чудо са останали живи под руините.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:43, 07.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Разрухата, след 7 по Рихтер. В рамките на седмица, серия от мощни трусове разлюляха Индонезия, а според местните жители - месеци ще са необходими, докато могат да се върнат към нормалния си начин на живот. Хиляди са без дом, други нямат вода или електричество. Капацитетът на болниците е запълнен.

- Наложи се да наместваме част счупените кости на хората по домовете им, защото болниците вече са препълнени и не могат да поемат повече пациенти.

Две истории дадоха надежда, че не всичко е изгубено. В момента на земетресението в тази джамия, срината със земята, се провеждала вечерна молитва. Един от вярващите, като по чудо оцелял. По думите му, с него е имало много хора, които обаче все още не са намерени.

23-годишната Надя Реванале, е истинско чудо за спасителните екипи. Младата жена била приклещена под останките на супермаркет. Никой не вярвал, че е възможно да бъдат открити оцелели. Докато не я чули да вика за помощ.

Маркус Ерик, доброволец: Изненадахме се. Мислехме, че ще открием само телата на загинали. След това чухме глас и намерихме жената невредима. Беше попаднала във въздушен балон.

4 часа продължила сложната операция по изваждането ѝ.

Продължават вторичните трусове, които се усещат както на остров Ломбок, така и на Бали. Хиляди туристи прекъснаха почивките си, но намирането на свободни самолетни билети, се оказа мисия невъзможна за част от тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Участъкът на АМ Хемус между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно
Участъкът на АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза ще бъде завършен предсрочно
Бащата на по-тежко пострадалото дете при взрива в Болоня заминава за Италия
Бащата на по-тежко пострадалото дете при взрива в Болоня заминава за Италия