Продължават споровете за увеличените партийни субсидии, които вчера с гласуването на бюджета скочиха от 1 на 8 лева на получен глас. ГЕРБ коментираха, че са гласували по настояване на Патриотите. Иначе имало риск за стабилността на властта и да не бъде приет бюджетът. Патриотите заявиха, че не са рекетьори. ДПС отново обвиниха управляващите в договорки с БСП.

Опасност от трусове във властта. Това накарало ГЕРБ да приемат по-високите партийни субсидии, след настояване на Патриотите.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват с нас закона за Бюджета на държавата. Това създаде риск за приемане на бюджета.

Патриотите отрекоха да са заплашвали, че няма да подкрепят бюджета и правителството ще падне.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Не е имало такива коментари, нито мисля, че е имала такава опасност. - Поставихте ли все пак такова условие Патриотите? - Не, ние не сме рекетьори. Нашата политическа сила ОП винаги е била за субсидии, намалени субсидии, не 11 лева, но винаги сме били за субсидии, така че тук сме последователни. Тази стъпка на тангото не я познаваме.
Депутати коментираха решението за партийните субсидии

Депутати коментираха решението за партийните субсидии

Снощи парламентът гласува увеличаване на субсидиите от 1 на 8 лева, както предложиха от БСП. ГЕРБ потвърдиха, че патриотите са настоявали за увеличава...

При вчерашните политическите обрати първоначално управляващите отхвърлиха, а след спешни консултации часове по-късно приеха идеята на БСП субсидията да скочи на 8 лева. ГЕРБ обясниха, че са останали сами зад искането да се запази 1 лев за глас.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: Знаем, че ще понесем и политическа отговорност за събитията от вчера, но ние сме тези, които сме отговорни за стабилността на държавата и за да избегнем кризата, приехме решението на нашите коалиционни партньори.

От Воля заявиха, че са против високите субсидии.

Елена Пешева, Воля: Позицията ни още от началото е категорична. Един лев. Това е волята на българските граждани.

ДПС отново обвиниха управляващите в договорки с БСП, за увеличаване на парите на 8 лева за глас.

Йордан Цонев, ДПС: Попитайте Валери Симеонов, той беше кумът, посредникът. В договорката е влязло и избирането на Валери Симеонов за заместник-председател. От тогава. Вчерашният ден има един губещ и това е премиерът, защото те стъпкаха неговата воля. Той обеща многократно и през лятото го изпълни, че субсидията ще бъде един лев. Ние не бяхме съгласни от ДПС, казахме, че 1 лев е недостатъчно, по-добре да е 0 и да се премине към друг тип финансиране.
Зам.-председателят на ДПС: Гласуването на субсидията е проявление на нисък морал

Зам.-председателят на ДПС: Гласуването на субсидията е проявление на нисък морал

Депутатите отхвърлиха всички предложения за размера на партийната субсидия и така създадоха реална възможност да останат без бюджет от държавата догод...

От Атака смятат, че е имало натиск от страна на патриотите.

Десислав Чуколов, Атака: Валери Симеонов извива ръцете на ГЕРБ, ок, приемат субсидията, от Атака бяхме против да се вдигнат парите, които се получават за глас.

Управляващите отхвърлиха твърденията за договорки с БСП.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Толкова глупости се чуха вчера.
Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ: ГЕРБ вчера опроверга всякакви спекулации, договорки и задкулисни сделки.

БСП вчера отрекоха да е имало договорки, а днес отказаха да коментират темата за субсидиите.

Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.

Депутатите приеха партийната субсидия да е в размер на 8 лв.

Депутатите създадоха правен казус с партийните субсидии. Първо ги отхвърлиха напълно, но след коалиционни разговори все пак постигнаха нова договорка....