НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Ще засилим сигурността в "Пирогов"

Оставката на министър Николай Петров е неприятно събитие, той беше поел инициатива за обща информация за случващото се в болниците, да изготви проект как да се закупуват продукти, медикаменти, надявам се да има последователност. Като директор на болница се надявах да има ясното за възнагражденията на лекарите и медицинските сестри - това каза директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
07:47, 31.10.2017
Чете се за: 00:21 мин.
Още

Медицинската сестра, която беше нападната в болницата, се подобрява, до края на седмицата вероятно ще бъде изписана за домашно лечение. Поне 2 месеца ще бъде в болничен заради травмите.

Издаваме нови указания, правим опит да засилим сигурността в болницата. Токсикология, неврохирургия и вътрешната клиника са рискови. Ще подобрим видеонаблюдението, инсталираме допълнителни паник бутони, каза Балтов.

;

В "Пирогов" има и дежурен служител от СДВР, имаше грешна информация, че имаме проблем с тях. И днес ще разговаряме за подобрение на охранителната дейност, съобщи още директорът на "Пирогов".

За 10 дни ще бъде подобрена сигурността в токсикологията, а до края на месеца ще е готова и вътрешната клиника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без сериозни инциденти след силния вятър в София
Без сериозни инциденти след силния вятър в София
През ноември ни очакват 15-20 градуса максимални температури
През ноември ни очакват 15-20 градуса максимални температури