НОВИНИ

Проф. Чирков и болницата в Плевен с годишните награди за медицина

Тази вечер бяха раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари и екипи с постижения в своята област получиха признание на специална церемония. За цялостен принос в медицината беше отличен българският кардиохирург със световно признание - проф. д-р Александър Чирков.

проф чирков болницата плевен годишните награди медицина
bnt avatar logo
от БНТ
22:56, 10.05.2019
5720
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Казват, че в медицината главното лекарство е самият лекар. Затова тези статуетки бяха раздадени за пета поредна година. За да уважат труда на тези, които всеки ден подаряват здраве. Болницата на годината се намира в Плевен. Наградата за нея взе взе проф. Владимир Данов.

Проф. Владимир Данов, медицински директор: Голяма чест и признание. Смятам, че сме водещи в лечението на заболяванията на сърдечно-съдовата и мозъчната системи.

От същата болница е и най-иновативният млад лекар - д-р Петър Узов, който знае как по нови начини да лекува сърцето.

Д-р Петър Узов, кардиолог: Никой не вярваше, че ще е възможно в Плевен да се направи болница от този ранг, да се поддържа ниво на смъртност по-ниска от европейската.

След всички статуетки обаче има още една по-важна награда. Тя не може да бъде сложена на рафта, но отива при всеки лекар, който в края на деня знае, че е помогнал на някого.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Техеран няма да преговаря със САЩ
Техеран няма да преговаря със САЩ
Гръцкото правителство оцеля при вот на доверие
Гръцкото правителство оцеля при вот на доверие