Тази вечер бяха раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари и екипи с постижения в своята област получиха признание на специална церемония. За цялостен принос в медицината беше отличен българският кардиохирург със световно признание - проф. д-р Александър Чирков.

Казват, че в медицината главното лекарство е самият лекар. Затова тези статуетки бяха раздадени за пета поредна година. За да уважат труда на тези, които всеки ден подаряват здраве. Болницата на годината се намира в Плевен. Наградата за нея взе взе проф. Владимир Данов.

Проф. Владимир Данов, медицински директор: Голяма чест и признание. Смятам, че сме водещи в лечението на заболяванията на сърдечно-съдовата и мозъчната системи.

От същата болница е и най-иновативният млад лекар - д-р Петър Узов, който знае как по нови начини да лекува сърцето.

Д-р Петър Узов, кардиолог: Никой не вярваше, че ще е възможно в Плевен да се направи болница от този ранг, да се поддържа ниво на смъртност по-ниска от европейската.

След всички статуетки обаче има още една по-важна награда. Тя не може да бъде сложена на рафта, но отива при всеки лекар, който в края на деня знае, че е помогнал на някого.

Националните награди за медицина ще бъдат връчени тази вечер

Националните награди за медицина ще бъдат връчени тази вечер

Тази вечер ще бъдат раздадени годишните национални награди за медицина. Лекари и екипи с постижения в своята област ще получат признание на специална...