В сутрешния блок на БНТ "Денят започва" арабистът Владимир Чуков също коментира като знак за какво вижда той този атентат и какви са вероятните версии за атентата в Манчестър. Вижте коментара на арабиста професор Владимир Чуков.

Проф. Владимир Чуков, арабист: Има изключителна пестеливост от страна на британските власти. Всеки един аргумент и изявление са много добре премерени. На този етап можем да разполагаме само с информацията, която изтича по медиите. Дали става въпрос за нахлуване в публичното пространство на британците, или има една друга писта, по която трябва да се работи. Това е буквално преди 4 години - беше заклан един британски военнослужещ в Лондон от двама британци от нигерийски произход. В неговия роден град Манчестър има издигнат мемориал, който се превръща в място за поклонение. Двамата терористи бяха осъдени до живот на затвор. Тяхната молба за намаляване на присъдата беше отхвърлена. Така, че това е една от възможните писти, които биха дали някаква светлина защо точно в Манчестър.

Може да става въпрос за стара история или поредния саморадикализирал се терорист. Възможни са много писти, по които полицията трябва да работи, каза още проф. Чуков.