НОВИНИ

Проф. Чуков: Има изключителна пестеливост от страна на британските власти

В сутрешния блок на БНТ "Денят започва" арабистът Владимир Чуков също коментира като знак за какво вижда той този атентат и какви са вероятните версии за атентата в Манчестър. Вижте коментара на арабиста професор Владимир Чуков.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 23.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Проф. Владимир Чуков, арабист: Има изключителна пестеливост от страна на британските власти. Всеки един аргумент и изявление са много добре премерени. На този етап можем да разполагаме само с информацията, която изтича по медиите. Дали става въпрос за нахлуване в публичното пространство на британците, или има една друга писта, по която трябва да се работи. Това е буквално преди 4 години - беше заклан един британски военнослужещ в Лондон от двама британци от нигерийски произход. В неговия роден град Манчестър има издигнат мемориал, който се превръща в място за поклонение. Двамата терористи бяха осъдени до живот на затвор. Тяхната молба за намаляване на присъдата беше отхвърлена. Така, че това е една от възможните писти, които биха дали някаква светлина защо точно в Манчестър.

Може да става въпрос за стара история или поредния саморадикализирал се терорист. Възможни са много писти, по които полицията трябва да работи, каза още проф. Чуков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена ръководи движението на влаковете в Сърбия, Кустурица ги върнал на релсите
Жена ръководи движението на влаковете в Сърбия, Кустурица ги върнал на релсите
Тереза Мей свиква комисията Кобра заради атентата Манчестър
Тереза Мей свиква комисията "Кобра" заради атентата Манчестър