Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи във връзка с избора на нов главен прокурор, тъй като между властите трябва да има диалог. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ1 бившият служебен премиер и дългогодишен преподавател по гражданско и търговско право проф. Огнян Герджиков.

Поводът за гостуването му беше представянето на новите му книги „Вещноправна поема“ и „Облигационноправна поема“.

Няма нищо осъдително в това държавният глава Румен Радев да направи среща с настоящия главен прокурор, трябва да има диалог. Така проф. Огнян Герджиков коментира срещите на президента във връзка с избора на нов главен прокурор.

проф. Огнян Герджиков: Не виждам някаква намеса или недопустима намеса. Това е диалог между властите, за мен той е нормален.

Проф. Герджиков заяви, че не вижда нищо нередно в предложението мандатите на главния прокурор и председателите на върховните съдилища да може да бъдат прекратявани предсрочно. „Не смятам, че съдебната система е толкова болна, колкото някои се опитват да внушат“, допълни бившият служебен премиер.

Р. Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Р. Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Президентът Румен Радев коментира свиканите от него консултации преди избора на главен прокурор. Той увери, че разговорите му не са били за обсъждане...

Борисов: Има ясно разписани правила за избор на главен прокурор

Борисов: Има ясно разписани правила за избор на главен прокурор

По повод срещите на държавния глава Румен Радев с представители на съдебната и изпълнителната власт, премиерът Бойко Борисов коментира, че има ясно ра...

Днес в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Герджиков представя двете си нови книги „Вещноправна поема“ и „Облигационноправна поема“.

Вижте повече във видеото.