НОВИНИ

Проф. Григор Горчев с високо френско държавно отличие

Шефът на Университетската болница "Света Марина" в Плевен проф. Григор Горчев беше награден с високо държавно френско отличие, което се дава за особени заслуги в науката и образованието. В студиото на Сутрешния блок на БНТ той каза, че тази награда не е за него, а за екипа, с който работи, "защото все пак така съм възпитаван и там така са ме възпитавали - да се работи в екип. Медицината е екипна дейност и сам човек не може без колегите."

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 15.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Относно обещаните 50 милиона лева на специалистите по здравни грижи, проф. Горчев беше категоричен, че самите медицински сестри и акушерки заслужават определено по-високо заплащане, както и лекарите.

проф. Григор Горчев, управител на Университетска болница "Света Марина" - Плевен: "Нека да дадем на министър Ананиев малко време да се реформира системата, защото той започна една реформа и трябва да я завърши. Моето мнение, че трябва да има малко търпение, да стартира тази реформа и чак тогава да я критикуваме кое е така или не. Има такова недоволство не само сред лекарите, но въобще и до колкото знам от Лекарския съюз, че не могат да се наливат пари в една нереформирана система. За 30 години в България не е направена нито една нова държавна болница по всички изисквания на световното здравеопазване. Светът върви много напред, болничното здравеопазване е много различно, много стартово и най-вече много атрактивно. Няма нищо, което да спре медицината да се развива и ние трябва да бъдем в крак с тази модернизация на здравеопазването."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАБХ започва проверки по магазините преди Великден
БАБХ започва проверки по магазините преди Великден
Димитър Данчев, БСП: Корнелия Нинова не беше бламирана
Димитър Данчев, БСП: Корнелия Нинова не беше бламирана