НОВИНИ

Проф. Лазар Копринаров: Армията е лоялна към Мадуро, това е неговата сила

Хуманитарната операция, проведена на 23 февруари, беше неуспешна и затова лидерите на групата от Лима, САЩ и ЕС са затруднени какви мерки да предприемат. Но тази операция показа, че Николас Мадуро е готов на всичко, за да запази властта си - насилие, запалване на камиони с храни и лекарства, което е варварско, коментира професор Лазар Копринаров в сутрешния блок на БНТ. Вижте още във видеото:

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 26.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

На 23 февруари се разбра, че армията е лоялна към Николас Мадуро, а това е слабото място на опозицията, те не бяха преценили вярно ситуацията. Николас Мадуро използва т.нар. колективи, паравоенни формирования, въоръжени фенове на Мадуро, които са готови на всичко. Досега те действаха главно в Каракас, но бяха пренесени и по границата с Бразилия и Колумбия, заяви професор Копринаров.

Проф. Лазар Копринаров: Хуан Гуайдо заложи на т.нар. мека сила, този концерт на 22 февруари, в който участваха близо 50 звезди на латино музиката, беше премерен инструмент за влияние, защото всички големи медии отразиха събитието.
;

Според него се обсъжда възможността за военна операция.

Проф. Лазар Копринаров: Но аз лично не смятам, че в близките седмици ще има подобна военна операция, защото ЕС се обяви срещу военна намеса, Бразилия и Аржентина не изказаха гласно позициите си, но мисля, че и те не са склонни. За САЩ не е изгодно от гледна точка на ресурсите, с които разполага Венецуела.

Смятам,че Тръмп заложи личната си репутация по време на последните събития във Венецуела, което се случва много рядко, допълни професорът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха за няколко часа журналисти, взели интервю от Мадуро
Задържаха за няколко часа журналисти, взели интервю от Мадуро
Проф. Панчев: Да отпадне съгласието на близките при донорска ситуация
Проф. Панчев: Да отпадне съгласието на близките при донорска ситуация