НОВИНИ

Проф. Михайлов: С машинно гласуване нямаше да има недействителни бюлетини

Изборите не са приключили не само за инициативния комитет на г-жа Мая Манолова, който единствено може да поиска да стартира процедурата по касирането им в София, но не са приключили и в някои от районите на столицата. Процедура за касиране има и в Шумен, това заяви в студиото на "Още от деня" проф. Георги Михайлов, депутат от БСП за България.

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 11.11.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Той обясни, че от страна на БСП съмненията са по отношение на районите, в които има желание за касиране. Там има данни, че определени условия, свързани с технологията по провеждането на изборите, са били нарушени. Депутатът от БСП за България обаче посочи, че левицата е доволна от постигнатите резултати:

Проф. Георги Михайлов, депутат от БСП за България: Ние сме доволни от резултата. БСП получи 4 областни града при нула градове при миналите местни избори. Препотвърди своето присъствие в Гоце Делчев, в Пещера.

Проф. Михайлов се спря на факта, че месеци преди изборите са приети няколко сериозни законови промени, които са лишили политическите партии от субсидии. Освен това внезапно е отменено машинното гласуване, при условие, че подготовката за него е продължила няколко години.

Той подчерта, че машинното гласуване се прилага в много големи страни по света и, ако то не е било отменено у нас, на тези избори нямало да има 600 000 невалидни бюлетини. По думите му сега е наложителен спешен законодателен разговор, който да урегулира тези неуредици.

Гостът в студиото коментира и бюджета за идната година. Според него добавянето на 400 млн. в новия бюджет не променя съществено картината за страната.

Вижте целия разговор във видеото.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел ще създаде програма Зелен Еразъм за ученици и учители
Мария Габриел ще създаде програма "Зелен Еразъм" за ученици и учители
Турция започна репатриране на на бойци от ИД - коментар на проф. Чуков
Турция започна репатриране на на бойци от ИД - коментар на проф. Чуков