Недофинансиране и изтичане на кадри са причините за напрежението сред медиците в "Пирогов". Това каза в сутрешния блок на БНТ уволненият професор Милан Миланов. Той е имал граждански договор за консултантски услуги в "Пирогов", който е бил прекратен без никакви обяснения на 24-ти август. Миланов отрече да е участвал в писането на анонимното писмо, в което медици твърдят, че директорът на "Пирогов" ударно назначавал чиновници за сметка на лекарите, но потвърди, че написаното е вярно.

Писмо до министъра на здравеопазването трогна хиляди в социалните мрежи

Писмо до министъра на здравеопазването трогна хиляди в социалните мрежи

За повече човещина в отношението на лекарите, които са призвани да спасяват човешки живот - призова Евелина Добрева, чието отворено писмо до министъра...

В "Денят започва" проф. Милан Миланов заяви, че скандали в Пирогов" винаги е имало и ще има. По думите му, крайното недофинансиране на услугите, които предоставя "Пирогов", е най-големият проблем. Не е проблемът в ръководството, а да знаеш кои клиники да поощриш и кои малко да спреш, допълни проф. Миланов.

Проф. Милан Миланов, анестизиолог: За шестте месеца клиниката, тоест секцията, която ръководех. Изпада всеки ден в тежък недоимък на кадри. Долу в анестезиологията излязоха пет човека и това са ми печените хора - това са хората, които знаят, могат, имат специалност и всичко им е ясно. Горе в клиниката интензивното лечение - трима човека напуснаха, чакам четвъртия да излезе. Нямаме как да направим график. Едновременно с това директорът казва няма да плащам извънреден труд. Добре, те да дойдат да работят там по 24 часа. Това да не е робски труд. Доколкото знам, има сериозен отлив в ортопедията, хирургията се очаква, в изгаряне. Това са клиниките, които правят истинския облик на "Пирогов".