НОВИНИ

Проф. Минасян: Климатът у нас е за "кокошкарски" инвестиции

МВФ намали за трети пореден път прогнозата си за глобалната икономика през тази година. Причините са търговските войни между най-големите световни икономики, неяснотите за Брекзит и забавеният растеж на Китай и Германия. Какво ни очаква и какво предстои заради забавянето на икономиката и как това ще се отрази на България - с коментар по темата в "Още от деня" гостува икономистът проф. Гарабед Минасян.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 10.04.2019
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

По думите на експерта, има четири основни причини за отлива на инвестиции в България, което рефлектира негативно и върху развитието на икономиката у нас.

Проф. Гарабед Минасян: В страната съществуват много капитали с нерегламентиран произход, т.нар.криминални капитали. Инвестиционният климат не съдейства за привличането на реални инвестиции. Има климат за т.нар. "кокошкарски" инвестиции. Освен това, държавният бюджет свива своята дейност и институционалните инвеститори не могат да инвестират в ценни книжа, затова напускат. Паричният съвет също съдейства за движение на такива спекулативни капитали.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще обжалват решението на ЦИК за Коалиция за България
БСП ще обжалват решението на ЦИК за "Коалиция за България"
С. Владимиров: КПКОНПИ не може да се еманципира от тези, които са я избрали
С. Владимиров: КПКОНПИ не може да се еманципира от тези, които са я избрали