Признание към личностите, които дават пример на младите и продължават да се грижат за духовността в България. За пета година кампанията "Будител на годината" връчва своите отличия. БНТ е медиен партньор на събитието.

Призът тази година беше присъден на проф. Минко Балкански - световноизвестен физик, автор на повече от 30 научни монографии. Носител е на множество награди и ордени от държавни и научни институции от целия свят за постиженията си в сферата на науката и образованието.

Фондацията "Миню Балкански", която носи името на неговия баща, издирва, подпомага и подготвя талантливи български деца за кандидатстване в най-престижните чуждестранни научни заведения.

Проф. Минко Балкански, Будител на 2018 г: Важното е младите хора да чуят, че има хора, които се грижат за тях, че има хора, които мислят за тях и които им желаят добро, искат да им помогнат и да им отворят път към светло бъдеще.

Церемонията "Будител на годината" 2018 ще бъде излъчена на 4 ноември в ефира на БНТ.

ДРУГИТЕ новини: Будители на сцената

ДРУГИТЕ новини: Будители на сцената

Професор Минко Балкански е Будител на годината, от днес Зелената зона в столицата е с нови територии, Веселин Топалов се завърна в топ 20 на шахмата,...