НОВИНИ

Проф. Танев: Не е въпросът за "робство" и за "съжителството"

Лично с моята ръка бяха допълнени не малко теми и автори, за да има повече засилено патриотично образование. Десетилетия трае този проблем. Това не е причината да махнат един министър, коментира оставкатата си проф. Тодор Танев в "Още от деня".

проф танев въпросът робство съжителството
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 29.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Проф. Тодор Танев: "Не е въпросът за "робство", не е въпросът за "съжителството". Въпросът е какво прави образователната система изобщо. Имаме стратегия, всеки в България разбира от образование даже повече от тези, които разбират от образование. След като е такава е бъркотия и след като неправителствени организации биват закриляни от местната власт, то работата въобще не е добре... За образованието, за другото не говоря".

;

Близо 24 часа след като премиерът обяви, че сменя Тодор Танев, самият Танев заяви, че няма да подаде оставка, ако не му бъде поискана. Той обясни, че е нормално да дойде шефката на кабинета или да бъде повикан и очаква "мъжки" разговор, защото имал много успехи като министър. Тодор Танев обаче не очаква премиерът да размисли и да промени решението си.

"Аз си отивам така или иначе. Аз да я напиша и да я подпиша, и да я аргументирам оставката? Нямам аргументи", допълни Тодор Танев само минути след като в ефира на БНТ чу, че Меглена Кунева е номинацията на РБ за нов министър на образованието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина последният участник от големия влаков обир
Почина последният участник от "големия влаков обир"
Не е готова експертизата на оръжието, с което е стреляно в Дианабад
Не е готова експертизата на оръжието, с което е стреляно в "Дианабад"