НОВИНИ

Проф. Велизара Пенчева е избрана за ректор на Русенския университет

За първи път жена оглавява Русенския университет – проф. Велизара Пенчева е избрана за ректор на Алма Матер. Общото събрание на висшето училище тази вечер избира из между четирима кандидати за поста. Досегашният ректор - проф. Христо Белоев, управлява университета в продължение на два мандата, а преди близо 2 месеца беше избран и за председател на Обшинския съвет в Русе.

bnt avatar logo
от Теодора Узунова
18:38, 12.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

За ректор на Русенския университет днес гласуваха преподаватели и студенти, които избираха между професорите Велизара Пенчева, Михаил Илиев, Росен Иванов и Красимир Ениманев. След успорван вот, най-много гласове събра проф. Пенчева – 138. За БНТ 2 тя заяви, че първото, което ще направи като ректор на висшето училище, е да разбработи план за предстоящата кандидатстудентска кампания.

„Кандидат-студентите намаляват, което означава, че ние сме много задължени да работим по отноешение на това да привличаме по-добрите, да намерим начин те да бъдат мотивирани така, че да изберат Русенския университет. Ще създадем център за прием на студенти“, каза проф. Пенчева.

Проф. Велизара Пенчева досега беше зам.-ректор на висшето училище по Развитие, координация и продължаващо обучение. Кандидатурата ѝ беше издигната от катедра „Транспорт“. Избраната за ректор проф. Пенчева ще встъпи официално в длъжност утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромна дупка зейна на тротоар в центъра на Русе
Огромна дупка зейна на тротоар в центъра на Русе
Книга за играчи и треньори по тенис
Книга за играчи и треньори по тенис