НОВИНИ

„Професия журналист“: Младите искат повече предавания с тяхно участие

Тийнейджърите искат повече предавания с тяхно участие. Това споделиха учениците, които посетиха Регионалния телевизионен център на БНТ в Пловдив като част от инициативата на БНТ 2 - „Професия журналист“. По време на срещата с нашите репортери под тепетата стана ясно, че за българските младежи няма теми табу, а желаещите да станат журналисти вече трупат опит в училищните вестници.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
19:58, 25.05.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Срещата между репортерите на БНТ2-Пловдив и репортерите на ученическия вестник „Свободен час“ от гимназия „Пейо Яворов“ в Чирпан стана по тяхна инициатива и беше по-скоро обмяна на опит. Учениците ни разказаха кои са темите, които ги вълнуват. А ние пък научихме кои са тайните на успешното общуване с подрастващите.

След бързата обиколка из нюзрума, монтажните и студиата на телевизията и съветите, които получиха от нас, най-смелите Иван Делиянов и Диана Иванова дори успяха да запишат кратък репортаж за гостуването си в Пловдив. На въпрос какво е за вас свободата, получиха отговор – знание. Бързината и точното предаване на информацията учениците от Чирпан демонстрираха веднага, като публикуваха в социалните мрежи репортаж от срещата си с журналистите само част след нейния край.

Интерес към професията на журналиста заявиха и гимназистите от СУ „Патриарх Евтимий“ в Пловдив. Вече цяла година те се учат на творческо писане. А посещението им в БНТ2-Пловдив беше първи досег до визуалните медии.

Христина Кирковска – ученичка от 11-ти клас на СУ „Патриарх Евтимий” - Пловдив:
"Аз съм доста впечатлена, честно казано. Камери и всичко останало ми е много приятно и обстановката много ми харесва."
Евдокия Пенкова – учител по Български език и литература – СУ „Паисий Хилендарски“ - Пловдив:
"Трябва да има повече внимание към младите хора, точно към тези души които са важни. Струва ми се, че специално тяхната възраст са ощетени, няма достатъчно предавания, в които водещите, дори редактори, участници, да са на тяхната възраст, с техните проблеми."

Ние от БНТ 2 се вслушваме в желанията на младите хора и винаги с готовност отделяме време за темите, които ги вълнуват. А добрите новини заемат специално място в нашите новинарски емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тротоари в квартал Гоце Делчев са превърнати в паркинги
Тротоари в квартал "Гоце Делчев" са превърнати в паркинги
„Капачки за играчки“ за ново педиатрично отделение в Русенската болница
„Капачки за играчки“ за ново педиатрично отделение в Русенската болница